Aubert & Mathieu - Terroir Terrasses du Larzac Gaspard - 0.75L - 2022
Vul uw e-mailadres in en ontvang een bericht zodra dit product weer leverbaar is.
![Levering binnen 2-3 werkdagen](https://www.bovino.nl/userdata/instellingen/johgeyq7zpTBypA_opvooraad.jpg)
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Aubert & Mathieu - Terroir Terrasses du Larzac Gaspard
Jean-Charles Mathieu had een financiële carrière in Parijs en Anthony Aubert had was succesvol in de wijnmarketing in de VS en Thailand. Twee jonge mannen die elkaar kenden van de middelbare school in Carcassonne, het hart van de wijnbouw in de Languedoc. Ondanks hun succesvolle start in het bedrijfsleven kroop het bloed toch waar het niet gaan kan. In september 2018 vonden zij elkaar hierin en besloten een wijnhandelaars avontuur aan te gaan. Eerst stelden zij voor zichzelf een aantal uitgangspunten op waaraan hun wijnen zouden moeten voldoen. Kernwoorden hierbij waren frisheid, balans en complexiteit. Daarna gingen zij op zoek naar een aantal wijnboeren waarin zij het vertrouwen hadden dat ze wijnen konden maken die aan hun uitgangspunten zouden voldoen.
Klimaat & terroir
Een uitzonderlijke locatie die zowel frisheid als complexiteit aan de druiven geeft. Wijngaarden op hoogte, biologisch geteeld, zorgen voor een langzame rijping.
Vinificatie
Het oogsten en sorteren gebeurt allemaal met de hand vóór een traditionele vinificatie
Geur & smaak
Een fantastische, intens aromatiseerde neus met tonen van zwart fruit, kaneel en eucalyptus. Een zuurgraad die zich ontvouwt samen met de tannines in de afdronk. Alles verpakt in een verfijnde structuur die niet verveelt.
Serveersuggestie
Maar hier moet je wel wat bij eten! Probeer het eens met een “Boeuf en daube Provencale” of doe gek met een langzaam geroosterde Lamsbout met rozemarijn en... ansjovis! Gedurfde maar ook een fantastische combi.
Weetje
Vanaf dat moment konden zij aan de gang als negociant-elevateurs en was Aubert & Mathieu geboren. Omdat ze een heel heldere visie hebben over de wijnen die zij op de markt willen brengen en veel aandacht besteden aan de verpakking vielen zij al heel snel op. Het creatieve stel kreeg zo o.a. de Best Design prijs voor hun labels in het prestigieuze tijdschrift Harpers Wine & Spirits.