Champagne Waris Hubert - Sans Sulfites Ajouté Brut - 0.75L - n.m.
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Champagne Waris Hubert - Sans Sulfites Ajouté Brut
Stéphanie Hubert en Olivier Waris worden geboren in het Franse Avize. Als kinderen van druiventellers leren ze elkaar pas echt goed kennen op de plaatselijke wijnbouwschool. Ze raken bevriend. Zij worden verliefd en trouwen in 1997. In het jaar 2000 smelten ze de wijngaarden van de families Waris & Hubert samen. Een betere start konden ze zich als jonge wijnmakers niet wensen. Want met een bezit van 11,5 ha aan wijngaard, in 5 van de 17 Grand cru gemeenten van de Côte des Blancs. De bouw van de nieuwe wijnkelder in 2010 geeft het laatste zetje richting het maken van fantastische champagnes.
Klimaat & Terroir
Champagnehuis Waris Hubert werkt vanuit de Côte des Blancs. Met kalkbodems en oneindig veel Chardonnay stokken. Deze domineren hier de heuvels om de schilderachtige dorpjes als Oger, Cramant. Chouilly, Les Mesnil en hun eigen ‘village’ Avize.
Vinificatie
Vanaf 2013 stappen zij over op biologische wijnbouw, een grote taak waar keihard werken voor vereist is met veertig verschillende percelen. Maar ze geloven in de kracht van de natuur. En dat ervaren ze met de oogst van 2016. Een zeer lastig wijnjaar met ontzettend veel regen. Plots ontstaan er dan schadelijke schimmels in de wijngaard. Bij Waris Hubert zijn er in de biologische wijngaard een stuk minder problemen vergeleken met de conventioneel werkende buren. Dat waren de eerste positieve signalen! En vanaf dat moment werden zij meer en meer positief bevestigd in de keuze die zij hadden gemaakt. Niet in de laatste plaats door de alsmaar beter wordende wijnen.
Geur & smaak
Een beetje oxidatieve behandeling verzacht het geheel en er zijn gelaagde smaken van aardse mineraliteit, gestoofde appel en citroenschil. Pittige zuurgraad maar ook prima in balans.
Serveersuggestie
Maak hem even wat eerder open en serveer niet te koud voor de perfecte beleving. Hij is fantastisch bij Pommes Tsarine. (niet té zuinig met de kaviaar) en heerlijk bij gerookte zalm. Briljant bij een oester!
Weetje
Een “Brut Naturel” dus?! Elke champagne die tot het gamma van Waris-Hubert behoort, heeft de bijzonderheid om het terroir waar hij vandaan komt maximaal te weerspiegelen. Ook deze versie is hierop geen uitzondering. De klei-krijtbodems van dit enkele perceel geven een rijke dichtheid in de mond.