Château Haut-Blanville - 1955 - 0.75 - 2017
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Château Haut-Blanville 1955
Het verhaal van Château Haut-Blanville begint in 1955 toen Béatrice en Bernard Nivollet besloten om wijn te gaan maken in de Languedoc. Het wijndomein, dat ze volledig zelf hebben opgebouwd, ligt in de buurt van Montpellier. Ze maken wijnen die de uitzonderlijke diversiteit van de terroirs van de Languedoc onthullen. Allen gemaakt op een ecologische, verantwoorde manier waarbij veel aandacht gaat naar de zorg voor hun land, hun omgeving en de biodiversiteit. De afgelopen twintig jaar heeft Château Haut-Blanville rigoureus individuele percelen geselecteerd, waarvan de druiven afzonderlijk worden gevinifieerd. Tegenwoordig bezitten ze 70 hectare binnen de appellatie Grés de Montpellier, verdeeld over vijf verschillende terroirs. Deze manier van handgemaakte wijnen levert een kwaliteit op die zeer gewaardeerd wordt door wijnliefhebbers.
Klimaat/Terroir
De percelen van Le Vieux Chemin de Fer strekken zich uit over 6 hectare wijngaarden. De wijnstokken bevinden zich op een plateau op 150 meter, dat uitkijkt over de Middellandse Zee in het zuiden, de Pyreneeën in het zuidwesten en de Cevennen in hetnoorden. Alle percelen zijn blootgesteld aan de vier windrichtingen. De kenmerken van deze terroir staan garant voor frisse en minerale wijnen met een buitengewoon rijpingspotentieel. De bijzonder rotsachtige bodem is samengesteld uit kalksteen en kleirichels.
Vinificatie
De rode wijnen ondergaan een lange maceratie na de alcoholische fermentatie. Daarna start de rijping op vaten gedurende 24 tot 36 maanden in nieuwe houten vaten. Na het rijpingsproces worden de wijnen overgebracht naar roestvrijstalen tanks, waarin ze nog enkele maanden van nature kunnen decanteren voor ze worden gebotteld.
Geur & Smaak
Zeer complexe neus met intense aroma's van braambressen, vanille en tabak. Zacht in de mond met een unieke en evenwichtige frisheid en mineraliteit. Zijdezachtige tannines met een mooie rondheid en aromatisch pallet. Lange, frisse finale van een grote finesse.
Serveersuggestie
Lekker bij rood vlees, rundsvlees van de barbecue met donkere saus, groot wild, kazen en chocoladetaart.
Weetje
De oogst gebeurt volledig manueel.