Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 3.089 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
154,00
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

     

Meer informatie over Domaine Michelot - Meursault Premier Cru Genevrières

Reeds zes generaties lang is het domein eigendom van de familie Michelot. Het domein is nu meer dan 19 hectare groot, inclusief een aantal prestigieuze premier cru wijnen. Michelot kiest bewust voor het beperken van anti-ziektebehandelingen van de wijnstokken. Ze geven de voorkeur aan een zorgvuldig gepland programma van ploegen om de grond gezond te houden. De oogst in de wijngaarden gebeurt door handmatige selectie van de beste druiven. Om hun onafhankelijkheid als teler en wijnmaker te behouden, maken ze ook geen deel uit van een georganiseerd systeem van organische wijnbouw.

Klimaat & Terroir

De bodem bestaat uit klei en kalksteen met een ondergrond van puinhelling, lava of gesteente (witte kalksteen). De percelen die de appellatie Meursault Premier Cru Genevrières vormen, liggen in het hart van de Premier Cru heuvels. Zij maken gebruik van twee percelen halverwege de helling, tussen de 250 en 275 meter boven zeeniveau. De eerste is gelegen in het hart van de heuvels en de tweede aan de rand van Meursault Premier Cru Poruzot, aan de westzijde. Een regelmatige helling van 10% tot 25% zorgt voor een goede ligging. De wijnstokken zijn gericht naar het zuiden en zuidoosten en liggen 250 à 270 meter boven zeeniveau. De totale oppervlakte van de wijngaard is 77 are. De leeftijd van de wijnstokken varieert van 20 tot 55 jaar.

Vinificatie

De oogst geschiedt grotendeels manueel en waar mogelijk soms machinaal. In de kuiperij vindt er een manuele, strenge selectie van de druiven plaats. De druiventrossen worden licht gekneusd, waarna een koude schilinweking van 6-12 uur volgt. De alcoholische fermentatie vindt plaats in houten vaten, gevolgd door 100% malolactische gisting. De wijn rijpt in houten barriques (15% nieuw hout) gedurende 10-12 maanden. Hierna volgt nog 5-6 maanden rijping "sur lie" voor een gegarandeerde perfecte balans.

Geur & Smaak

Deze wijn is zeer karakteristiek voor een Meursault, met zowel zeer veel finesse als mineraliteit en weelderigheid, met een goede lengte, zonder te zwaar te zijn.

Serveersuggestie

Past goed bij ganzenlever, gevogelte, wit vlees en vette kazen.

Andere bekeken ook