Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 3.089 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
67,35
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

     

Meer informatie over de Domaine Prieur-Brunet Santenay Premier Cru Grand Clos Rousseau

Het verhaal van Domaine Prieur-Brunet begon in 1804 toen de broers Claude en Jean Prieur zich in Santenay vestigden. Door een huwelijk tussen nazaat Guy Prieur en Elizabeth Brunet in het midden van de twintigste eeuw, veranderde de naam in Domaine Prieur-Brunet. Domaine Prieur-Brunet omvat 18 hectare wijngaarden in de Côte de Beaune, voornamelijk in Santenay. Prieur-Brunet bezit daarnaast ook wijngaarden in Meursault, Volnay, Chassagne-Montrachet, Pommard en Beaune. Domaine Prieur-Brunet werd in 2017 overgenomen door Maison Louis Jadot en daarmee voegt hij eersteklas terroirs toe aan zijn portefeuille. Een proces van herbeplanting en verjonging van deze wijngaarden is nu aan de gang en zal nog vele jaren duren. Toch zijn er inmiddels vier wijnen geïntroduceerd die worden geoogst en gevinifieerd door het team van Louis Jadot. Deze wijnen weerspiegelen de klassieke en ingetogen kelderbenadering die de wijnen van Domaine Prieur-Brunet kenmerkt.

Klimaat & Terroir

Clos Rousseau ligt aan de uiterste westkant van Santenay. Deze heuvel is zuidoostelijk georiënteerd. De druiven zijn hier eerder rijp dan in het dorp Santenay. Clos Rousseau ligt op het midden van de helling op steenachtige bodems.

Vinificatie

De druiven worden met de hand geoogst en in kleine kisten vervoerd. De druiven worden zachtjes geperst en gisten in eikenhouten vaten waarvan één derde deel nieuw eiken. De wijn rijpt 15 maanden op de lie alvorens te bottelen.

Geur & Smaak

Complexe wijn met aroma’s van jonge perzik en citrusvruchten met een hint van brioche. Geconcentreerde wijn met een mooie frisheid.

Serveersuggestie

Heerlijke wijn voor bij salades, zeevruchten, vis- of vegetarische gerechten. Combineert ook uitstekend met geitenkaas.

Andere bekeken ook