Domein de Wijngaardsberg - LH - 0.5L - 2022
Vul uw e-mailadres in en ontvang een bericht zodra dit product weer leverbaar is.
![Levering binnen 2-3 werkdagen](https://www.bovino.nl/userdata/instellingen/johgeyq7zpTBypA_opvooraad.jpg)
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Domein de Wijngaardsberg - LH
Op deze historische locatie streeft Jules Nijst naar perfectie in zijn wijnen. Hij voert alle werkzaamheden in de wijngaard en wijnkelder eigenhandig uit, soms met ondersteuning van familie en vrienden. Dankzij zijn technische achtergrond en jarenlange ervaring in het bedrijfsleven benadert Jules elke stap in het productieproces met uiterste precisie en wetenschappelijke nauwkeurigheid, altijd met oog voor kwaliteit en puurheid. Dit vakmanschap proef je terug in de wijnen van De Wijngaardsberg.
Klimaat & Terroir
Op de 3 hectare prachtig gelegen wijngaarden van Domein De Wijngaardsberg zijn de klassieke druivenrassen Auxerrois, Chardonnay, Pinot Gris en Pinot Noir aangeplant. De wijngaarden bevinden zich op zuid- en zuidoosthellingen, waarvan een deel is ingericht met terrassen die uniek zijn voor Nederland. De zoninstraling op deze hellingen is optimaal, terwijl de druiven dankzij de natuurlijke drainage geen last hebben van overtollig water. Bovendien zijn ze beschermd tegen vorstgevaar, doordat de koude lucht naar het dal kan zakken.
Ook de bodem is van grote betekenis en vormt een unieke combinatie in Nederland: een vruchtbare lösslaag rust op een ondergrond van mergel met oude Maaskiezels. Gecombineerd met de warme temperaturen van dit zuidelijke stukje Nederland en de koele nachten, ontstaan hier ideale omstandigheden voor het produceren van frisse, fruitige en aromatische wijnen van hoge kwaliteit.
Vinificatie
Overrijpe druiven, aangetast door botrytis cinerea. Persing van hele trossen, daarna klaring door sedimentatie en gekoelde gisting op RVS. De gisting is door koeling gestopt bij ongeveer 100 gram restzoet.
Geur & Smaak
Een heerlijk friszoet fruitbommetje knalt uit het glas: wilde perzik, gekonfijte ananas, rijpe peer, een zoet aardbeitje en een flinke lik honing. Geweldige balans tussen de zoetheid en de fruitige zuren. Een elegante dessertwijn met een lange afdronk.