- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Esporão - Tinta
Esporão is een toonaangevende producent van Portugese kwaliteitswijnen en olijfolie. Naast kwaliteit en authenticiteit blinkt het bedrijf uit in duurzaamheid. In 1985 werd het modernste wijnhuis van Portugal gebouwd waarbij zoveel mogelijk met natuurlijke technieken werd gewerkt. In 2002 werd een tweede wijnhuis gebouwd speciaal voor de productie van witte wijn. Naast de productie van wijnen is Esporão ook gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige olijfolie. Hiervoor werd in 2016 en compleet nieuwe productie faciliteit geopend. Zowel in de wijngaard als in de olijfgaard werkt Esporão volledig volgens de regels van de biologische landbouw. Esporão behoort inmiddels tot de belangrijkste wijnproducenten van Portugal en ontvangt per jaar meer dan 50.000 bezoekers.
Klimaat & Terroir
De regio Alentejo kenmerkt zich door een zomer van zeer warme dagen met een sterke afkoeling in de nacht gevolgd door een extreem koude winter, zelfs voor Portugal. Deze ingrediënten in combinatie met een vulkanische bodem en lokale druivensoorten staan aan de basis van zeer originele wijnen. De geschiedenis van het landgoed Esporão gaat terug tot de Bronstijd. Tijdens de Romeinse bezetting werden de wijnen al geëxporteerd door het hele Romeinse Rijk. Vanaf dat moment zijn ook de grenzen van de estate nagenoeg ongewijzigd gebleven.
Geur & Smaak
Robijnrode Portugese wijn. Met een variatie aan aroma’s: van paarse pruimen, frisse bessen tot witte peper en wat groen-vegetaal. Aantrekkelijk zacht van structuur. Rijp fruit met minerale en aardse accenten. Puur, levendig en met lengte.
Serveersuggestie
Een ‘hele-jaar-door-wijn’. ,Bij een kom goedgevulde herfstsoep bij een winterse runderstoofpot, in de lente bij gegrild lamsvlees, of in de zomer bij een stukje rood vlees van de barbecue. Maar ook bijvoorbeeld lekker voor een borrel, op zijn Zuid-Europees met Albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus). Of na een maaltijd bij een plankje met milde kazen.