Françoise et Denis Clair - Saint Aubin Premier Cru ur le Sentier du Clou - 0.75L - 2022
Vul uw e-mailadres in en ontvang een bericht zodra dit product weer leverbaar is.
![Levering binnen 2-3 werkdagen](https://www.bovino.nl/userdata/instellingen/johgeyq7zpTBypA_opvooraad.jpg)
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over Françoise et Denis Clair - Saint Aubin Premier Cru ur le Sentier du Clou
In 1986 werd Domaine Clair opgericht door het echtpaar Françoise en Denis Clair. Gelegen in Santenay, in de prachtige regio Côte-d'Or, begonnen zij met slechts 5 hectare wijngaarden, voornamelijk gericht op de productie van rode wijnen uit Santenay. Door erfgoed en aankopen breidde het domein uit tot 14 hectare, verdeeld over Pinot Noir en Chardonnay. Hun zoon Jean-Baptiste trad in 2000 toe, verbeterde wijnbouw en vinificatie, en bracht het domein naar nieuwe hoogten. De meeste wijnen worden gerijpt in vaten, die zich bevinden in de oude gewelfde kelders van het domein in Saint-Aubin.
Klimaat & Terroir
De bodem van Domaine Clair bestaat uit klei en kalksteen, wat bijdraagt aan de unieke eigenschappen van hun wijnen. Het perceel is gelegen in het midden van de helling vlak bij het dorp. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en er worden jaarlijks ongeveer 3000 flessen geproduceerd.
Vinificatie
De druiven worden gesorteerd en 100% ontsteeld. Vervolgens worden ze in koude betonnen vaten (onder 10 °C) gelegd, waar ze een koude maceratie ondergaan die ongeveer een week duurt. Wanneer de temperatuur stijgt, begint de alcoholische gisting; de kleur en het fruit worden geëxtraheerd door over te pompen. Na 3 weken gaat de wijn in vaten, waarvan 15% nieuw, gedurende 12 maanden. Daarna wordt de wijn geblend in roestvrijstalen vaten en na 18 maanden gebotteld na lichte filtratie.
Geur & Smaak
Een fruitige neus met aroma's van peer en witte perzik. De wijn is vrij weelderig met tonen van hazelnoot en amandel.