Maison Sinnae - Lirac Les Cosses Vacquières - 0.75L - 2023
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Maison Sinnae - Chusclan Côtes du Rhône Villages Les Ribieres
Maison Sinnae is een producent in de zuidelijke Rhône die zowel in wit en rood karakteristieke wijnen produceert met een uitzonderlijke goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.
Klimaat & terroir
Maison Sinnae komt voort uit de coöperaties van Chusclan en Laudun zij behoren tot de selecte groep van Villages (dorpen) in de Zuidelijke Rhône die het recht hebben hun eigen naam toe te voegen aan de appellation Côtes du Rhône Villages. In tegenstelling tot de meeste andere Villages ligt dit dorp niet op de linker-, maar op de rechteroever van de Rhône, in het departement Gard.
Vinificatie
De plaatselijke coöperatie vinifieert hier zowel wijnen onder eigen etiket als voor individuele domeinen die van de technische knowhow van de cave gebruik maken. De wijnen uit Chusclan zijn over het algemeen zeer karakteristiek voor de Zuidelijke Rhône, met zowel fruit als kruidigheid. Ze bestaan in de regel voor driekwart uit Grenache, met aanvulling van Syrah en Cinsault. Ook de witte wijnen van dit bedrijf zijn zeer onderscheidend met Grenache Blanc in de hoofdrol.
Geur & smaak
Een klassieke betoverende wijn met veel expressief en aromatisch fruit. Intens paars van kleur. Bosvruchten zoals bramen en bosbessen(jam), en bloemen zoals viooltjes, pioenrozen en irissen dansen door het glas. Stevig en vlezig in de mond, gebalanceerd door frisse zuren. Met een uitstekende lengte.
Serveersuggestie
Mediterrane wijn, Mediterraan eten. Maak ‘gardiane’, een rund- en wijnstoofpot met zwarte olijven, of ‘daube de boeuf à la Provençale’, een runderstoofpot met onder andere tijm, laurier, knoflook en rode wijn. Zelfs gegrilde vis is een optie, ook deze Provençaals gekruid met o.a. mosterd, tomaten, olijven en kappertjes. Heerlijk bij een uitgebreide lunch.