Menade - Adorado BIO - 1.5L - n.m.
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over BIO Menade Adorado
Bodegas Menade, gelegen nabij de oevers van de rivier de Duero in Rueda, werd in 2005 (her)opgericht en nieuw leven ingeblazen door de broers Sanz, de zesde generatie wijnbouwers en producenten. Marco (wijnbouw), Richard (wijnmaken) en zuslief Alejandra (marketing en communicatie) zijn de drie pijlers van deze milieubewuste wijnmakerij gericht op biologische Verdejo.
Klimaat & Terroir
Met wijngaarden die zich op meer dan 700 meter boven zeeniveau bevinden, streven ze ernaar een evenwicht met de natuur te vinden. Biologisch verbouwde wijngaard op kalk-leem bodem. Ze hebben koper en zwavel vervangen door biodynamische infusies en ze voeren allerlei testen uit om tekortkomingen in de bodem te identificeren. Planten worden geïntroduceerd voor extra stikstof en als natuurlijke compost te fungeren. De gebroeders Sanz zijn grote voorstanders door biologische bestrijding. “We gaan de wereld niet redden, maar we zorgen er goed voor”, zegt Richard.
Vinificatie
In de wijnkelder volgen ze een vergelijkbare filosofie. Inheemse gisten en natuurlijke vinificaties zijn de norm, met een breed scala aan vaten die worden gebruikt in het wijnbereidingsproces: gebruikte vaten van 500 liter, foudres en eiken vaten van 5.000 liter. Diam kurken, lakzegels en lichtere flessen hebben de voorkeur. Hun wijnen zijn van een hoge kwaliteit en laten allen een grote zuiverheid en verfijning zien.
Deze wijn is gemaakt volgens het "recept" uit het begin van de vorige eeuw. De eerste Adorado werd gemaakt in 1900 volgens het solera systeem. De ongefilterde most is volledig natuurlijk vergist. In het voorjaar ontstaat de flor (deksel van gist) en vindt verdere fermentatie plaats. Daarna wordt de flor verwijderd en de wijn iets versterkt met wijndistillaat. Het geheel wordt vervolgens volgens het solera systeem verder opgevoed waardoor er een oxidatie plaatsvindt die vergelijkbaar is met een amontillado sherry. De “moeder” solera van deze wijn is van de oogst 1967.
Geur & Smaak
Amberkleurig. De geur overtuigend met oxidatieve tonen, noten en op de achtergrond gedroogd fruit. In de smaak zijn overeenkomsten met een amontillado sherry te ontdekken, mooi in balans, complex en bijzonder origineel. De lengte is bijna eindeloos.
Serveersuggestie
Het is een ideale wijn als begeleider van diverse soorten soepen, wit vlees, blauwe vis (tonijn), wilde paddenstoelen en half belegen kazen. Het combineert perfect met groenten zoals asperges en artisjok.