Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 3.089 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
85,35
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

     

Meer informatie over de Nicolas Potel - Meursault 

Maison Nicolas Potel is eind jaren 90 opgericht door de zoon van de legendarische wijnmaker Gerard Potel. Het bedrijf is tegenwoordig eigendom en tegelijkertijd het juweel in de kroon van Maison Laboure-Roi. Het Maison heeft nog steeds zijn eigen identiteit binnen het concern en biedt een groot portfolio aan Grand Cru, Premier Cru en andere Bourgognes.

Klimaat & terroir

Tegenwoordig is het in de selectie, vinificatie en veroudering van hun beste wijnen waar Maison Nicolas Potel-wijnmaker Brigitte Putzu al haar aandacht op richt. Maison Nicolas Potel heeft zijn internationale reputatie opgebouwd door wijnen te maken van de mooiste wijngaarden van de Bourgogne. Hun appellation Villages, Premiers Crus en Grand Crus worden over de hele wereld aanbevolen vanwege hun puurheid van stijl, hun authentieke appellations en hun geboorteland. Ze houden zich aan duurzame wijnbouw, betrekken hun druiven van onder andere 35+ jaar oude wijngaarden, biodynamische en biologische wijngaarden waar mogelijk. Brigitte volgt de biodynamische kalender en creëert wijnen in hun stijl, om het beste van hun typische individualiteit te respecteren.

Meursault, ooit Muris Saltus, “de sprong van een muis”(sic) genoemd door de Romeinen, maar natuurlijk pas beroemd door zijn briljante wijnen. Gelegen in het centrum van de Côte de Beaune. Samen met de wijnen uit Puligny en Chassagne-Montrachet vertegenwoordigt dit het beste ter wereld op het gebied van de Chardonnay. Maison Nicolas Potel houdt de eer van het dorp, Meursault, en het typische Jura mergelkalksteen hoog.

Vinificatie

Traditionele wijnbereiding, met zeer weinig tussenkomst tijdens het proces, fermentatie met alleen natuurlijke gisten, beperkt gebruik van eiken en vaak gedeeltelijke malolactische gisting. Zuivere wijnen die hun specifieke Bourgondische afkomst duidelijk tonen.  Houtrijping van 12 maanden op Bourgondisch eiken voor een dijk van een wijn.

Geur & smaak

Groen-goud van kleur, een fijne neus met aroma's van geroosterde amandel en praliné, gesmolten boter. Een mondgevoel wat rijk en romig is. Werkelijk een zaligheid op zich. Lang en gefocussed. Kan.... nee, moet wel enkele jaren rijpen in de kelder om zijn complete schoonheid te tonen.

Serveersuggestie

Niet te ver terugkoelen, 12 tot 14 graden is genoeg. Super bij kreeft in een hartige vanille roomsaus. Coulibiac! Een droomcombinatie. En tja, Escargots á la Bourguignonne, what else?

Andere bekeken ook