Ruinart - Rosé in Second Skin - 0.75L - n.m.
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Ruinart Rosé in Second Skin
Geïnspireerd op de visie van de Benedictijner monnik Dom Thierry Ruinart, begint zijn neef Nicolas Ruinart op 1 september 1729 naast de textielhandel ook met handelen in Champagne. Dit is dan ook het moment waarop Ruinart officiëel wordt geboren en dat maakt het het oudste champagnehuis ter wereld. In de vijf kwaliteiten champagne van Ruinart vormt de chardonnay druif de ‘gouden draad’ met z’n levendige, frisse aroma’s en pure smaak.
Klimaat en Terroir
Alle druiven zijn afkomstig uit Premier Cru gemeenten, de chardonnay uit de Côte des Blancs en Montagne de Reims, de pinot noir uit Montagne de Reims en Vallée de la Marne. 20% à 25% van de blend bestaat uit reservewijnen uit de twee voorgaande oogstjaren
Vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt en vergist in rvs tanks.
Geur & Smaak
De kleur van de Ruinart Rosé is zacht granaatroze met zeer subtiele oranjeachtige accenten. De bubbels zijn levendig en licht, met een substantiele vaste kern. De aroma´s van de Champagne zijn subtiel en fris, met eerst een verrassend pallet van exotische vruchten en kleine rode vruchten. Ook de aroma´s van roos en granaatappel vormen de perfecte afwerking van dit complexe en intense aromatische profiel dat wordt gedomineerd door primaire aroma’s. De aanzet in de mond is overtuigend en vol, genuanceerd door zachte bubbels. De aroma’s van zorgvuldig geplukte rode vruchten komen volledig tot uitdrukking. Dit evenwicht brengt een heerlijke volheid en aangename frisheid samen, die tot uitdrukking komt in de elegante en verfrissende noten van munt en roze grapefruit.
Serveersuggestie
De Ruinart Rosé is een bijzonder harmonieuze champagne die tijdens de hele maaltijd kan worden geschonken, van aperitief tot dessert. Bijvoorbeeld bij een ‘tataki’ bereide zalm, Italiaanse rauwe ham, op lage temperatuur gebraden zuiglam of kalfsfilet. Ook bij niet te zoete desserts is het een goede combinatie, bijvoorbeeld een soepje van rode vruchten, op smaak gebracht met goede balsamicoazijn uit Modena.
Op zoek naar andere producten van Ruinart?
Op de champagnehuispagina van Ruinart vindt u alle producten die Bovino aanbiedt.