Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 3.089 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
31,50
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

     

Meer informatie over de Weingut Bischel - Bingen Riesling Erste Lagen

Sinds begin 2019 heeft Weingut Bischel zich aan mogen sluiten bij de VDP (Verband Deutscher Präditkatsweingüter). Aansluiting bij de VDP staat voor ambachtelijk gemaakte wijnen uit uitstekende wijngaarden gemaakt volgens strenge, vrijwillig opgelegde kwaliteitsnormen - van de druif tot en met de fles. Het doel van de VDP-classificatie is de waarde van Duitslands beste wijngaarden als onderdeel van een uniek cultuurlandschap te onderstrepen. Wijngaarden waaruit wijnen voortkomen die tot de beste van de wereld behoren.

Klimaat & terroir

In het Noorden van Rheinhessen tussen Mainz en Bingen in de plaats Appenheim ligt Weingut Bischel. Het wijnbedrijf wordt beschouwd als één van de absolute rijzende sterren in Rheinhessen. De nadruk van de productie ligt op traditionele druivenrassen als Riesling, Silvaner en Burgunder. Sauvignon Blanc en Chardonnay spelen sinds enkele jaren ook een belangrijke rol – Bischel is ervan overtuigd dat deze rassen op de schelpkalkbodem optimaal tot hun recht kunnen komen. Alle beslissingen zijn gebaseerd op hun streven om individuele wijnen te produceren die hun regio en onze kwaliteitseisen eer aandoen. Met een milieubewuste instelling, veel inzet van handenarbeid in de wijngaard en toepassing van traditionele oenologische procedés zetten ze dit streven om in unieke wijnen. De druiven voor deze wijn komen van één van de topwijngaarden van Bischel, de Binger Scharlachberg. Kwartsiet & leisteen uit het Devoon karakteriseren de grond in deze zeer warme, steile helling. De hoge waterdoorlatendheid van de arme rotsbodem vermindert de kracht van de wijnstokken en bevordert zo de rijping van extreem kleine, aromatische Riesling-druiven. De Rieslings van deze plek worden gekenmerkt door een explosief aroma dat doet denken aan vuursteen.

Vinificatie

De zeer late oogst wordt met de hand gespreid op basis van rijpheid. Voor een optimale extractie van de aromastoffen worden de druiven in de wijnmakerij voorzichtig gekneusd en enkele uren in hun eigen sap gelaten. Na een zachte persing fermenteert het sap met wilde gisten in roestvrijstalen tanks en houten vaten. Na 6 maanden gistopslag wordt de wijn in het voorjaar gebotteld.

Geur & smaak

in de neus aroma's van vuursteen, wilde kruiden en citrusvruchten. In de mond zeer pittig en strak, verse fruitsmaken met zoute hints schudden elkaar de hand en laten het karakter van de kwartsietrots volledig tot leven komen. De hoge concentratie en gepolijste zuren geven de wijn klasse en lengte. Een prachtige, complexe wijn om nu te drinken, maar ook zeker mooi om nog een paar jaar te laten rijpen op fles.

Andere bekeken ook