Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 3.089 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
11,75 11,25
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

     

Meer informatie over de Weingut Rudolf Hofmann Bulle Grüner Veltliner 

Rudi Hofmann, geboren en getogen in het dorpje Traismauer in het Traisental, groeide op in de horecawereld. Zijn ouders runden een Wirtshaus in het dorp, waardoor hij als vanzelf de hotelschool in Krems bezocht. Zijn eerste grote mijlpaal was een baan in het prestigieuze restaurant Mein Plomberg, het eerste restaurant in Oostenrijk dat door Gault&Millau werd bekroond met drie koksmutsen. Hier leerde hij onder begeleiding van de gerenommeerde chef Karl Eschlböck wat echte kwaliteit betekent.

In 1993 behaalde Rudi zijn Diplom-Sommelier aan het Oostenrijkse Wirtschaftsförderungsinstitut (WIFI), waar hij tot op de dag van vandaag als docent lesgeeft. Twee jaar later, in 1995, rondde hij zijn opleiding af als Weinakademiker aan de Weinakademie Österreich. Zijn expertise bracht hem vervolgens naar de gerenommeerde Vinothek St. Stephan in Wenen, waar hij een sleutelrol speelde in het succes van deze exclusieve wijnwinkel, gelegen tegenover de beroemde Stephansdom. In 2000 begon Rudi zijn tweede carrière als wijnmaker. 

Naast zijn eigen wijnen promoot Rudi ook de wijnen van collega-producenten in zijn wijnwinkel WeinArtZone in Traismauer – een absolute aanrader voor wijnliefhebbers.

Klimaat & terroir

Het Traisental is een van de oudste wijnregio’s van Oostenrijk, schitterend gelegen ten zuidoosten van de Wachau. Wijnmaker en Weinakademiker Rudi Hofmann is mede-initiatiefnemer en lid van de werkgroep Sustainable Winegrowing Traisental. Zijn domein is biologisch gecertificeerd en produceert bijzonder verfijnde en verleidelijke wijnen. Hij startte bescheiden, met een wijngaard van 0,3 hectare die hij van zijn grootvader erfde.

Vinificatie

Rudi Hofmann is een van de pioniers van Nachhaltig Österreich (Sustainable Austria), een duurzaamheidsinitiatief voor de Oostenrijkse wijnbouw. Zijn eigen domein is uiteraard officieel gecertificeerd en was zelfs een van de pilotbedrijven in de oprichtingsfase van dit project.

Vanaf het begin werkt Rudi biologisch en hij beweegt steeds meer richting biodynamische wijnbouw, waarbij hij pragmatische en wetenschappelijke inzichten combineert. Het natuurlijke evenwicht in de wijngaard speelt een cruciale rol in zijn werkwijze. Niet alleen de wijnstokken, maar ook de flora, fauna en biodiversiteit krijgen volop aandacht.

In 2020 plantte Rudi zelfs een bijenbos om het ecologisch evenwicht verder te versterken. Daarnaast past hij Terra Preta toe, een techniek waarbij houtskool wordt gebruikt om een stabiele humusbodem op te bouwen, wat bijdraagt aan CO₂-opslag en bodemvruchtbaarheid.

In de wijnkelder werkt hij met minimale interventies, zodat de wijnen zich op natuurlijke wijze optimaal kunnen ontwikkelen. Zijn wijnen zijn bovendien volledig vegan. 

Korte schilinweking en vervolgens temperatuur gecontroleerde vergisting op RVS tanks.

Geur & Smaak

Een heerlijke, sappige en fruitige wijn met verkwikkende zuren en een aangenaam mondgevoel. Deze Grüner verwent ons met aroma’s van perzik, peer, rode appel en kruisbes, verfijnd met een subtiele hint van bloesem en vers gras. De frisse, fruitige afdronk van deze Bulle nodigt uit tot nog een slok, nog een glas… misschien zelfs nog een fles!

Andere bekeken ook