Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 3.089 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
12,90
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

     

Meer informatie over de Weingut Stauffer - Spätburgunder 

Wijnbouw speelt al enkele eeuwen een grote rol in de familie Stauffer. De van oorsprong Zwitserse familie emigreerde in de 16e eeuw naar de regio van het huidige Rheinhessen.

Klimaat & terroir

Vanaf 1790 bewerken zij wijngaarden op de beste locaties in en rond Flomborn en sindsdien produceren zij wijnen van hoge kwaliteit. De wijngaarden rondom Flomborn zijn karaktervol en uniek. Hoog gelegen aan de zuidwestelijke rand van Rheinhessen komen hier verschillende bodems en microklimaten samen die zorgen voor geweldige wijnen. De in totaal achttien hectare aan koel gelegen en mineraalrijke wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd en zorgen voor elegante en zuivere wijnen.

Verschillende wijngaarden rondom Flomborn en Eppelsheim. De percelen hebben een leeftijd tussen de tien en vijfentwintig jaar oud met een lössbodem op een ondergrond van kalksteen. Warme zomers, zachte winters met weinig neerslag.

Vinificatie

Bij de productie van de wijnen werken zij volgens het low-interventieprincipe; veel biodiversiteit in de wijngaard en het respecteren van de natuurlijke processen in de wijnkelder. De familie bemoeit zich dus zo min mogelijk met de totstandkoming van de wijnen zodat de invloed van het terroir in de wijn is terug te proeven.

Na de handmatige voorselectie in de wijngaard worden de druiven geperst en de vergisting vindt enkele weken plaats in traditionele open kuipen. De wijn rijpt vervolgens verder in grote eikenhouten vaten.

Geur & smaak

Heerlijke elegante smaak van kers, aardbei en rabarber met een lichtvoetige textuur.

Serveersuggestie

Lichtgekoeld geserveerd heerlijk bij carpaccio, steak tartaar en gevogelte.

Weetje

Spätburgunder behoort tot de vroegste druivenrassen die in het westelijk deel van Centraal-Europa uit wilde druiven veredeld werd. Karel de Dikke introduceerde het in 884 aan de Bodensee en in de 13e eeuw werd het in de Rheingau aangeplant.

Andere bekeken ook