Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 3.089 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
27,05
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

     

Meer informatie over de Bodega Bravo Escós - Les Camades

Het is in dit warme, extreme gebied dat Luis Bravo een wijnbedrijf opricht: Bodega Bravo Escós, in het hart van de Priorat, bij het plaatsje Torroja del Priorat. In de wijngaarden staan zowel lokale druivenrassen (Garnacha en Cariñena) aangeplant als internationale rassen (Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot).  Luis’ doel is om in dit gebied, dat bekend staat om zijn stevige, intense wijnen, moderne wijnen te maken met verfijning, elegantie en frisheid. Door de wijngaarden zo natuurlijk mogelijk te bewerken en gebruik te maken van pure, innovatieve apparatuur en methodes slaagt hij erin om wijnen te maken met het karakter van het gebied maar in een moderne, verteerbare stijl. Hij krijgt hierbij hulp van wijnmaker Pep Aguilar, die jarenlang als ‘flying winemaker’ door heel Spanje reisde om wijn te maken. Hierdoor leerde hij veel verschillende druivenrassen, terroirs en wijnmaaktechnieken kennen. Klimaat & terroir

Deze wijn is de meest klassieke expressie van de Priorat in de omgeving van Torroja, volgens Luis Bravo. De wijn is een blend van grotendeels Carignan en Grenache Noir aangevuld met Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon, die groeien in verschillende wijngaarden rondom Torroja. De bodem bestaat hier uit bruine leisteen met klei, kalksteen en alluviale resten. De wijnranken zijn zo’n 30 jaar oud en worden zo natuurlijk mogelijk verbouwd, met uiteindelijk doel biologische wijnbouw. 

Vinificatie

De verschillende druivenrassen vergisten afzonderlijk van elkaar in speciale plastic tanks van 500 liter. De vergisting verloopt spontaan met behulp van natuurlijke gisten, waarbij het sap 8 tot 14 dagen in contact blijft met de schilletjes voordat de druiven worden geperst. Na de vergisting volgt een rijping van 14 maanden op 500l terracotta amfora’s en 225l vaten van Frans eikenhout, waarna de wijnen zorgvuldig met elkaar worden geblend.

Geur & smaak

Uitnodigend in de neus, met aroma’s van rijp rood en zwart fruit zoals zwarte bessen, wilde aardbeien en zwarte pruimen, aangevuld met tonen van Mediterrane kruiden en zoete specerijen en een opvallende mineraliteit. Fris en rond in de mond met tonen van rijp fruit, ronde tannines en een mooie frisheid. Een wijn waarin warme, rijpe tonen mooi in balans zijn met frisheid en elegantie.

Serveersuggestie 

16 tot 18 graden 

Weetje 

De Priorat is één van zijn favoriete wijngebieden door zijn ruigheid en zijn unieke, ongerepte karakter. Met zijn passie en ervaring weet hij in iedere wijn de unieke kenmerken van de druif en de terroir vast te leggen.

Andere bekeken ook