Ca’ del Bosco - Franciacorta DOCG Dosage Zero - 0.75L - 2019
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over Ca' del Bosco - Franciacorta DOCG Dosage Zero
In 1964 is het mooie hoofdstuk gestart. Het begin waar Annamaria Clementi Zanelli een bescheiden huis, genaamd ‘Ca’ del Bosco’ koopt met 2 hectare grond, in de bergen bij Erbusco in de regio Lombardije. Ze kreeg een zoon, Maurizio, en Annamaria overleed zelf in het jaar 2014. In 1968 werden de eerste wijngaarden aangeplant, waar in 1971 de eerste witte Franciacorta (stille wijn) werd gemaakt. Aansluitend in het jaar 1975 volgden de rode wijnen en in 1978 begon de start van de befaamde mousserende wijnen. In 1980 kwamen de eerste mousserende flessen op de markt. Ca’ del Bosco staat voor innovatie, in de zin van het vinden van de beste manier om de vormen van de natuur (de wijngaarden) om te zetten in een vorm van cultuur (wijn).
Vinificatie
Om te luisteren naar de realiteit en complexiteit van de natuur investeert Ca’ del Bosco in innovatie, onderzoek en technologie, zodat de kennis van de mens het potentieel van de bodem zal vergroten. Het wassen van de druiven en het elimineren van contact met zuurstof door middel van nieuwe, toegestane methoden tijdens de persing geven de wijnen een onbeduidend zuiver karakter. Door deze vooruitstrevende methode hoeft bijvoorbeeld geen sulfiet toegevoegd te worden en is de kans op oxidatie nihil. Elke fles wordt gemarkeerd met een unieke identificatiecode om de traceerbaarheid te garanderen.
De druiven zijn afkomstig van 228 gecertificeerde biologisch geteelde wijngaarden en worden uitsluitend met de hand geplukt. De druiven worden gewassen door middel van een zogenaamde “druiven SPA”. Vervolgens worden de druiven gedroogd in een speciale droogtunnel. Fermentatie vindt plaats gedurende circa 5 maanden bij gecontroleerde temperaturen in kleine eiken vaten. Daarna volgt de tweede vergisting op fles, met aansluitend 48 maanden flesrijping. Tijdens de fase van “degorgement” worden de restanten gist verwijderd in een volledig zuurstofvrije omgeving, wat oxidatie uitsluit en het toevoegen van sulfiet onnodig maakt.
Geur & Smaak
Een complexe wijn met aroma’s van appel, citrus, gevolgd door tonen van geroosterd brood en hazelnoot met een aanhoudende mousse.
Serveersuggestie
Te serveren als aperitief en bij oesters en of bij diverse zeevruchten.