Canalicchio di Sopra - Rosso di Montalcino - 1.5L - 2022
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over Canalicchio di Sopra - Rosso di Montalcino
In 1962 werd Azienda Agricola Canalicchio di Sopra opgericht door Primo Pacenti. Het domein bevindt zich in het noordelijk gedeelte van de gemeente Montalcino. Canalicchio bezit 60 ha grond, waarvan 15 ha met wijngaarden is aangeplant en 2 ha met olijven. Reeds 3 generaties wordt er met veel passie en kunde wijn geproduceerd en gebruikt men de meest nieuwe technologieën met respect voor oude tradities en de natuur. De wijnstokken staan aangeplant in twee verschillende zones in Montalcino, te weten: Canalicchio di Sopra en Le Gode di Montosoli. De verschillen in ligging en bodem zorgen voor verschillende types Sangiovese, die in de kelders zorgvuldig samen versmolten worden tot een prachtig resultaat.
Klimaat & Terroir
De wijn is voornamelijk afkomstig van wijngaarden met een bodem die een uitgesproken leemcomponent bevat, rijk aan magnesium, ijzer en mangaan. In sommige oogstjaren kan een klein percentage van de druiven afkomstig zijn van de Montosoli Cru. De wijngaarden bevinden zich gemiddeld 300 meter boven zeeniveau, wat bijdraagt aan het unieke karakter van de wijn. De opbrengst bedraagt ongeveer 18.500 flessen van 75 cl. De oogst wordt volledig manueel uitgevoerd, wat zorgt voor een zorgvuldige selectie van de beste druiven.
Vinificatie
De alcoholische fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen met dagelijks overpompen. De maceratie op de schil duurt 15-20 dagen. Daarna rijpt de wijn 12 maanden op vaten van Slavonische eik (50 hl en 25 hl) en Franse eik (750 liter). Deze Rosso di Montalcino wordt geproduceerd alleen van druiven van de jongste wijngaarden. De druiven van de meer dan 10 jaar oude wijngaarden mogen nog enkele jaren langer op eik rijpen om zo de Brunello di Montalcino en hun Riserva te produceren. De jongste wijngaarden hebben overvloediger fruit en zoetere, meer zijdeachtige tannines, zelfs na een jaar op hout: daarom komen zij het best tot hun recht in de Rosso di Montalcino.
Geur & Smaak
Een jonge, fruitige en veelzijdige versie van de sangiovese. Een wijn waarin de sangiovese erin slaagt de frisse eigenschappen te verzoenen met kracht en concentratie zoals ze alleen in Montalcino kunnen. Fantastische structuur, concentratie, zoete tannines en diepte kenmerken deze wijn.
Serveersuggestie
De Rosso past goed bij pasta's met vleessauzen, soepen, geroosterde vleesgerechten, rijpe kazen.