Cavicchioli - Lambrusco Tre Medaglie Grasparossa - 0.75L - n.m.
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Cavicchioli - Lambrusco Tre Medaglie Grasparossa
Al meer dan 80 jaar maakt wijnhuis Cavicchioli met veel plezier unieke wijnen. Het begon in San Prospero, een dorp in de buurt van Modena in Noord Italië, waar Umberto Cavicchioli met veel passie voor zijn land de werkplaats achter zijn huis omtoverde tot een wijnkelder waar hij productie en botteling plaats liet vinden. Umberto was de eerste persoon in de regio die begon met het persen van de Lambrusco druif. In 1964 besloot Umberto dat het tijd werd Cavicchioli over te dragen aan zijn zonen die het distributienetwerk vervolgens flink uitbreidden. Cavicchioli is vandaag de dag uitgegroeid tot een vooraanstaand Italiaans wijnhuis!
Geur & smaak
Levendige robijnrode kleur met paarse reflecties. Fijne bubbels met een levendige mousse. De aroma’s stuiven het glas uit; een voorbode voor de pittige, volle, droge en frisse smaak in de mond, waar verschillende fruittonen de boventoon voeren.
Vinificatie
Na de oogst in oktober volgt een koude fermentatie op de schil bij lage temperaturen gedurende 2–3 dagen. Vervolgens volgt de alcoholische gisting gedurende ongeveer 10-15 dagen, met ‘sur lie’ rijping, bij een temperatuur van 15–18 °C. De hergisting volgens de Charmat-methode duurt 4 weken, bij een constante temperatuur van 13–15 °C.
Serveersuggestie
Gezouten vlees(waren), geroosterd wit vlees, Italiaans varkensvlees.