Chateau Thuerry - Les Abeillons Blanc Coteaux Varois - 0.75 - 2019
Vul uw e-mailadres in en ontvang een bericht zodra dit product weer leverbaar is.
![Levering binnen 2-3 werkdagen](https://www.bovino.nl/userdata/instellingen/johgeyq7zpTBypA_opvooraad.jpg)
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over Chateau Thuerry Les Abeillons Blanc Coteaux Varois
Château Thuerry is een modern wijnhuis afkomstig uit de Provence en eigendom van de heer Croquet. De heer Croquet is een persoonlijkheid in de wijnwereld, een vriend van de eigenaar van Château Petrus en staat voor kwaliteit. Samen met zijn getalenteerde wijnmaker Serge Gombert zal hij nimmer op kwaliteit inleveren. Negentien jaar geleden hebben ze groots geïnvesteerd in een wijnkelder ondergronds. Tot op de dag van vandaag blijft het de moeite waard om het met eigen ogen waar te nemen. Het landgoed bevat 340 hectare waarvan 40 hectare wijngaarden, liggende tussen drie dorpen: Villecroze, Flayosc en Tourtour. Deze unieke ligging biedt bescherming aan de wind en heeft een ideale positie ten opzichte van de zon. Alle druiven worden handmatig geplukt. Door het combineren van traditie en de nieuwste inzichten weet Serge wijnen te maken die opgemerkt worden door pers en internationale wijnliefhebbers.
Geur en smaak
De Chateau Thuerry Les Abeillons Blanc Coteaux Varois heeft eem helder licht goudgele kleur met een complex aroma van geel fruit, citrus en witte bloemen. Fris met een zachte body en tonen van rijp geel fruit.
Vinificatie
Er vindt eerst een koude schilweking plaats en vervolgens is de fermentatie onder gecontroleerde temperatuur. Gevolgd door een ‘sur lie’ periode van 4 maanden voor de wijn in de fles gaat.
Serveersuggestie
De Chateau Thuerry Les Abeillons Blanc Coteaux Varois is erg geschikt om te serveren als aperitief. En combineert goed met schaalschelp dieren, vis en lichte vleesgerechten.