Château Tour de Mirambeau - Réserve Rosé - 0.75 - 2021
Artikelnummer 110-204
Wijntype
Stil
Land
Streek
Inhoud
750
Alcoholpercentage
12.5
Druif
Cabernet Franc
Allergenen
Bevat sulfiet
Oogstjaar
2021
Wijnkleur
Rosé
Bottelaar
Cuma du Touyre - à Naujan & Postiac 33420 - France
Bekijk alles van
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
De meest onweerstaanbare rosé van heel Bordeaux. Deze verrukkelijke clairet is het tastbare en smaakvolle bewijs van Despagnes technisch vakmanschap.
De cabernet voor deze wijn komt van percelen met gemiddeld vijftien jaar oude stokken in kalkrijke kleigrond in de Entre-Deux-Mers: het gebied tussen de Dordogne en de Garenne. Meteen na de oogst worden de trossen - maximaal tien per plant - kort ingeweekt op thermo gereguleerd vinificatiemateriaal en snel geperst. De borrelende massa wordt vervolgens tweemaal daags geroerd om extra veel prettige aroma's in het vruchtensap te behouden.
De beschreven methodiek blijkt ieder jaar succesvoller en levert een betoverend lekkere rosé op. Helder zachtroze gekleurd geurt hij naar vers geplukt rood fruit. In de smaak komen frambozen, aardbeien en rijpe kersen terug zonder dat de wijn snoeperig en kunstmatig fruitig aandoet. Daarnaast een verfijnde kruidigheid met onder andere groene munt.
Met voldoende zuren, voorbeeldige balans en mooie lengte is dit een onweerstaanbare clairet geworden waarvan ieder slok doet verlangen naar een volgende. Gevaarlijk aantrekkelijk als aperitief, een traktatie bij allerhande salades, charcuterie, vis en zeevruchten.
De cabernet voor deze wijn komt van percelen met gemiddeld vijftien jaar oude stokken in kalkrijke kleigrond in de Entre-Deux-Mers: het gebied tussen de Dordogne en de Garenne. Meteen na de oogst worden de trossen - maximaal tien per plant - kort ingeweekt op thermo gereguleerd vinificatiemateriaal en snel geperst. De borrelende massa wordt vervolgens tweemaal daags geroerd om extra veel prettige aroma's in het vruchtensap te behouden.
De beschreven methodiek blijkt ieder jaar succesvoller en levert een betoverend lekkere rosé op. Helder zachtroze gekleurd geurt hij naar vers geplukt rood fruit. In de smaak komen frambozen, aardbeien en rijpe kersen terug zonder dat de wijn snoeperig en kunstmatig fruitig aandoet. Daarnaast een verfijnde kruidigheid met onder andere groene munt.
Met voldoende zuren, voorbeeldige balans en mooie lengte is dit een onweerstaanbare clairet geworden waarvan ieder slok doet verlangen naar een volgende. Gevaarlijk aantrekkelijk als aperitief, een traktatie bij allerhande salades, charcuterie, vis en zeevruchten.
Andere bekeken ook