Donnachiara - Resilienza Falanghina - 0.75L - 2022
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Donnachiara - Resilienza Falanghina
Donnachiara is een winery, gelegen in de Irpinia-appellatie in de regio Campania in Zuid-Italië. De wijnmakerij ligt op een hoge heuvel in de stad Montefalcione, waar ze al 5 generaties druiven verbouwen. Het bedrijf noemt zichzelf een landbouwbedrijf en ze produceren Irpinia’s drie DOCG-wijnen - Fiano di Avellino, Taurasi en Greco di Tufo – en traditionele Aglianico- en Falanghina-wijnen.
De wijnmakerij werd opgericht in 2005 toen de familie uiteindelijk besloot om hun eigen wijnen te maken. Chiara Petitto had de wijngaarden geërfd en na de uitbreiding van zeer geschikte wijngaarden in het bergachtige achterland van Napels, genaamd Irpinia heeft Chiara het bedrijf binnen een paar jaar omgebouwd tot solide Campanisch wijnhuis met een nieuw vinificatiecentrum en proefruimte. Wat begon als een hobby is nu een strak georganiseerd familieproject geworden dat zich richt op consistente hoge kwaliteit in de wijnproductie in de Avellino-wijnstreek. Het managementteam bestaat voornamelijk uit vrouwen en het wijnhuis wordt tegenwoordig beheerd door Ilaria Pettito, dochter van Chiara. Zij moderniseerde de wijnmakerij, vernieuwde de etiketten en concentreert zich op duurzame landbouw toegelegd op de passie voor de ontwikkeling van druiven.
Donnachiara zet zich in voor het milieu en is het enige landbouwbedrijf dat is opgenomen in de Italiaanse lijst van eco-duurzame bedrijven. Al ongeveer 10 jaar ondersteunt het bedrijf het gebruik van antiparasitaire producten en houdt het zich aan de modellen van geïntegreerde plaagbestrijding. De winery maakt gebruik van zonne-energie en recycled hun water. De missie van Donnachiara is om de traditionele druivenrassen van het lokale grondgebied te behouden en zich te concentreren op milieubescherming in de wijngaarden.
Vinificatie
Alleen de beste druiven worden gebruikt voor de productie van deze wijn, waarbij de druiven streng worden gecontroleerd en de oogst uitsluitend plaatsvindt gedurende de koelste uren van de dag. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 15 dagen. Er vindt geen malolactische vergisting plaats. Na het fermentatieproces rijpt de wijn nog een aantal maanden door op fles voordat het op de markt gebracht wordt.
Geur & smaak
De kleur is helder geel. In de neus een bouquet van intens fruit en florale tonen van acacia, peer, abrikoos en gesuikerde citrus. De smaak is droog en zacht met een geweldige zuurgraad en een lange, aanhoudende afdronk.
Serveersuggestie
Perfect in combinatie met pasta met lichte sauzen, schaal- en schelpdieren en verse kazen.