Feudo Montoni - Selezione Vrucara Prephylloxera - 0.75L - 2019
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Feudo Montoni - Selezione Vrucara Prephylloxera
Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. Het bijzondere aan de ligging van dit domein is dat tijdens het Romeinse Rijk in het dal granen werden verbouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) van Montoni floreerden en hadden een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Hierdoor konden zij hun typische kenmerken behouden ten opzichte van andere wijnen van hetzelfde druivenras elders op het eiland. Bovendien komen alle druiven van pre-phylloxera geënte onderstammen. In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Fabio’s grootvader Rosario Sireci. Hij ontdekte de oude druivenstokken zoals Perricone, Nero D’avola en Catarratto. In de jaren 60 selecteerde de vader van Fabio, Elio, de beste druivenstokken en plantte nieuwe wijngaarden aan en moderniseerde de kelder. Elio gaf zijn passie en respect voor de natuur door aan zijn zoon Fabio. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn grootvader en vader verder volbracht als behoeder van de oude wijnstokken en deze bijzondere druivenrassen. Om zijn missie kracht bij te zetten bestudeert hij de geschiedenis om goed in de toekomst te kunnen kijken. Het behouden van de traditie is van wezenlijk belang in de beslissingen die Fabio neemt. Fabio participeert in iedere stap in het productieproces, daar waar het begint in de wijngaard tot aan het einde in de kelder en werkt volledig biodynamisch.
Fabio’s wijnen zijn uitmuntend, zij kunnen zich meten met grootste rode wijnen, niet alleen door hun structurele rijkdom, maar ook door hun elegantie, stijl en klasse.
Klimaat & Terroir
De zomers zijn warm, de winters mild. De wijngaard van deze wijn ligt 500 meter boven zeeniveau en heeft een oostelijke positie.
Vinificatie
De druiven worden handmatig geoogst en fermentatie vindt plaats in grote cementen cuves met een lange schilinweking van 25 dagen. De wijn rijpt hierna 20 maanden in de cementen cuves, 6 maanden in eikenhoutenvaten en 6 maanden op de fles.
Geur & Smaak
Zeer complexe wijn met een brede schakering aan geuren zoals chocolade, bosvruchten, kruidnagel, nootmuskaat en ceder. Wijn met veel concentratie en rijpe tannines.
Serveersuggestie
Deze wijn is heerlijk bij geroosterd vlees van de BBQ, lamsschotel en oude gerijpte kazen.
Weetje
Vrucara is het Siciliaanse woord voor een kruidenplant die spontaan tussen de wijnranken groeit. Dit kruidige vinden we terug in de aroma’s van de wijn.