Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 3.089 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
699,95
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

     

Meer informatie over de Gaja - Barbaresco

De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Gaja wordt algemeen erkend als één van de meest revolutionaire wijnhuizen van Italië. Deze revolutie begon in 1961 met de start van Angelo Gaja, achterkleinzoon van Giovanni, als wijnmaker. Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco's - het paradepaard van het bedrijf - de hele wereld. Sinds 2004 staat Gaia Gaja aan het hoofd van het wijnhuis. Samen met haar zus Rosanna en broer Giovanni zet zij de familietraditie voort om uitzonderlijk mooie wijnen te maken. In zijn tijd wilde Angelo zich niet conformeren aan het in zijn ogen beperkende Italiaanse systeem van herkomstbenamingen. Hij liet hij de Single Vineyard wijnen declasseren. Zijn kinderen besloten om alleen met Nebbiolo druiven te werken voor de Single Vineyard wijnen en zo kwam officieel de naam Barbaresco en Barolo weer terug op het etiket.

Klimaat & Terroir

Mediterraan klimaat. De bodems bestaan grotendeels uit leisteen, zand en klei.

Vinificatie 

De druiven worden vergist op roestvrijstalen vaten. De wijn wordt dan gedurende 12 maanden op houten vaten gelagerd. Hierop volgt er nog 12 maanden lagering op foeders (grote eikenhouten vaten).

Geur & Smaak

Combinatie van de karakteristieken van 14 verschillende wijngaarden. Zeer uitgebalanceerde, complexe wijn met aroma's van pruimen, rijpe bessen, een licht dropje, prachtige houttonen en een verfijnde zuurgraad.

Serveersuggestie 

Te serveren bij vleesgerechten en/of gerijpte kazen.

Weetje 

De druiven van de 14 unieke percelen worden eerst helemaal apart gevinifieerd en op vat gerijpt. Pas hierna begint het uiterst zorgvuldige proces van blenden en volgt een nieuwe rijping van 12 maanden.

Andere bekeken ook