Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 3.089 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
92,15
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

     

Meer informatie over de Luigi Einaudi Barolo Cannubi

Poderi Einaudi werd opgericht door Luigi Einaudi, econoom, journalist en na WO II de eerste president van Italië. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van zijn achterkleinzoon Matteo Sardagna, die het bedrijf op zijn beurt weer van zijn moeder Paola heeft overgenomen. De stelregel bij de keuze van wijngaarden is bij Einaudi dat ‘a great wine can only come from a great vineyard and great terroir’. De cru's San Luigi in Dogliani en Cannubi, Terlo en Bussia in Barolo spreken wat dat betreft tot ieders verbeelding. Sinds Matteo de leiding heeft, zijn er flinke stappen gemaakt in het wijnbedrijf. Een nieuwe kelder met beproefde vinificatiematerialen in een nieuw jasje zoals terracotta amfora's, nieuwe wijngaarden in Barolo en een biologische bewerking van de wijngaarden zijn maar enkele voorbeelden. Poderi Einaudi is een dynamisch wijnhuis dat de eigenschappen van het veelzijdige terroir in Dogliani en Barolo op zowel klassieke als moderne wijze tot uitdrukking wil brengen.

Klimaat & Terroir

Landklimaat met lange koude winters en warme, vaak vochtige zomers. De wijngaarden liggen op 220 meter hoogte op een helling met een zuid, zuidoostelijke positie. De bodem bestaat uit zand, klei en kalk.

Vinificatie

De druiven worden gedurende 22-25 dagen vergist in RVS tanks op een temperatuur van 30 °C - 32 °C. Na de malolactische gisting rijpt de wijn 12 maanden in kleine houten vaten en dan nog 12 maanden op fles.

Geur & Smaak

Uitbundige en complexe wijn met aroma's van rozenblaadjes, gedroogd rood fruit en specerijen. De tannines zijn stevig, maar fluweel. Barolo van grote klasse, met kracht, elegantie en kenmerken van specerijen en teer.

Serveersuggestie

Klassiek bij Ossobucco, risotto met truffels of in combinatie met pasta met paddenstoeltjes. Door de hoge zuurgraad ook heerlijk met typisch Italiaanse gerechten met tomatensaus.

Weetje

De familie Einaudi heeft ruim 50 jaar moeten onderhandelen om deze specifieke wijngaarden te kunnen bemachtigen. Sinds 1997 zijn deze extreem kostbare wijngaarden in hun bezit.

Andere bekeken ook