Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 3.089 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
24,95
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

     

Meer informatie over de Maison Piron - Moulin-à-Vent

Maison Piron is een vooraanstaand wijnproducent in de Beaujolais en een internationaal gerenommeerde wijnmaker. In 1590 werd de oudst bekende voorvader van Dominique Piron, Etienne Bailly, in Morgon geboren, wat markeert dat deze familie al 14 generaties lang actief is in de wijnbouw, het hart van de Beaujolaistreek.

Klimaat & terroir

De granieten bodem is de bakermat voor elegante wijnen afkomstig van de Gamay druif en al eeuwenlang zijn de streek en de druif onlosmakelijk en succesvol aan elkaar verbonden. De wijngaard (1 ha 60) van deze Moulin à Vent ligt ten noorden van Beaujolais, in de gemeente Chénas, dicht bij de beroemde windmolen. De oud wijnstokken genieten er van een warme zuid-zuidoostelijke ligging en worden gevoed op een bijzondere bodem die is samengesteld uit graniet en mangaan, die de wijn zijn karakter, structuur en elegantie geven, en ook zijn reputatie: “De Koning van de Beaujolais”.

Vinificatie

Handmatige oogst, waarna een gedeeltelijke ontsteling van de druiven plaatsvindt aan de sorteertafel. Een eerste fase van vergisting via semi-carbonique van enkele dagen, die wordt gevolgd door de Bourgondische manier van vergisten, waarbij regelmatig de vaste bestanddelen (de hoed) weer in het verse sap worden ondergedompeld (pigeage & remontage) gedurende een totaal van 18 tot 20 dagen. Ongeveer 50% van de wijn wordt enkele maanden gerijpt in Franse eikenvaten gerijpt om rondheid, elegantie en complexiteit in de uiteindelijke assemblage te brengen.

Geur & smaak

Deze wijn heeft bloemige aroma's van iris en roos en een licht pittige toon. Een wijn met structuur en de delicate tannines geven de wijn complexiteit, kracht en rondheid.

Serveersuggestie

Deze wijn is een prachtige begeleider van koude voorgerechten en lichte vleesgerechten, zoals wit vlees en gevogelte. Daarnaast kan het ook goed bij stevige visschotels met bijvoorbeeld gebakken zeetong gedronken worden.

Andere bekeken ook