- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Masciare Greco di Tufo
In het mooie Campanië is Le Masciare een opvallend wijnhuis tussen alle traditionele familiebedrijven. Het huis wordt in 2001 opgericht door Caterina Martone, met slechts 4 hectare olijfgaard en 4 hectare wijngaard, aangeplant met de lokale Aglianico druif. In 2009 stapt de Nederlandse zakenman Erik den Dunnen in het bedrijf, die tot aan dat moment in de financiële wereld werkt. Geïnspireerd door het Italiaanse leven en de prachtige wijnen tijdens een verblijf bij de familie van zijn Italiaanse vrouw Virna, besluit hij het Nederlandse zakenleven achter zich te laten om te gaan doen waar zijn passie ligt: met beide voeten in de natuur producten maken waar hij zelf en anderen van kunnen genieten. Hij vindt de ideale plek bij Le Masciare in Paternopoli, in het hart van Irpinia in Campanië.
Klimaat & terroir
De druiven groeien in een wijngaard bij het plaatsje Chianchetelle, op de top van een heuvel. Met zo’n 620 meter hoogte is dit de hoogste wijngaard van Le Masciare. Deze hoge, open ligging zorgt ervoor dat de druiven de hele dag zon hebben en ’s nachts profiteren van koelte. Bovendien hebben de druiven geen last van vocht door mist, die in de lager gelegen wijngaarden vaak de kop op steekt. Door de relatief koele ligging is groene oogst onvermijdelijk, om ervoor te zorgen dat de resterende druiven volledig kunnen rijpen. De bodem bestaat hier uit vulkanische tufsteen (hier dankt de druif zijn naam aan).
Vinificatie
Na de oogst volgt een koude inweking van ca. 12 uur, voordat de druiven zacht worden geperst. De vergisting verloopt langzaam en onder gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen tanks.
Geur & smaak
Een plezierige wijn met in de neus veel fruitaroma’s zoals dat van peer, perzik, kiwi en citrus. Fris en sappig van smaak met een mooie lichte mineraliteit, sappige zuren en een subtiel amandelbittertje. Een complete wijn die volledig in balans is.
Serveersuggestie
Serveren op 8 tot 10 graden