Steenberg - Catharina Red Blend - 0.75L - 2019
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Steenberg - Catharina Red Blend
Steenberg ligt in de Constantia vallei die een koel klimaat kent en het oudste wijngebied is in de Nieuwe Wereld. De wijngaarden van Steenberg klampen zich vast aan de hellingen van de Steenberg, die deel uitmaakt van het nationale park Tafelberg. Op de koele hellingen op het oosten kijken de wijnstokken naar de ochtendzon en worden ze door de schaduw van de berg beschermd tegen de hete middagzon. De koelte van de oceaan reist in de zomermaanden slechts 5 km mee met de heersende zuidoostelijke wind, waardoor de luchtvochtigheid laag blijft en de zomertemperaturen beperkt blijven tot slechts 22 °C.
Vinificatie
Catharina wordt gemaakt van druiven van alleen de beste jaargangen. De Caatarina wordt gevinifieerd en afzonderlijk gerijpt op een traditionele wijze. Gemiddeld worden de druiven geoogst bij een suikergehalte van 23-25° B. Het sap wordt gedurende 15 - 20 dagen op de schil gefermenteerd, waardoor de temperatuur in de tank op 30 °C kan komen. Na het persen wordt de wijn overgebracht naar Franse eikenhouten vaten voor malolactische gisting en rijping gedurende18 maanden. Daarna rijpt de wijn nog 6 maanden.
Geur & smaak
Catharina is brutaal en toch zachtaardig, openhartig en toch subtiel, zelfverzekerd en aanlokkelijk. Het toont tonen van kersen en sigaren, koffie en vanille, cranberrycompote en pure chocolade. Laagjes geconcentreerd rood en zwart fruit (framboos, zwarte bes en zwarte kersen) zijn zichtbaar in zowel de neus als de mond, geaccentueerd met een fluweelzachte textuur van de Petit Verdot. Lichte kruidige tonen van de Merlot geven een verfrissende afdronk, terwijl de Malbec en Cabernet Sauvignon de blend afronden en structuur en diepte toevoegen.
Serveersuggestie
Donker fruit en kruiden, een opwekkende zuurgraad en een prettige afdronk zorgen voor de optimale combinatie met de meeste rode vlees- of rijke sausgerechten