Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 3.089 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
33,25
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

     

Meer informatie over Tenuta Paolo Scavino - Barolo

Paolo Scavino is een historisch wijndomein in de Barolo regio, opgericht in 1921 in Castiglione Falletto. Tegenwoordig leidt Enrico Scavino, samen met zijn dochters Enrica en Elisa, dit familiebedrijf dat staat voor eigenzinnigheid en karakter, gecombineerd met moderne technieken. Enrico's meer dan 60 jaar ervaring heeft hem geleerd te investeren in een goede cru Nebbiolo om de eigenheid van elk terroir tot uiting te laten komen. De wijnen staan dan ook één voor één voor een zuivere expressie van elk terroir, complexiteit en elegantie. De Scavino familie bezit 29 hectare eigen wijngaarden, maar bewerkt daarnaast ook nog 20 historische Barolo wijngaarden gelegen in Castiglione Falletto, Barolo, La Morra, Novello, Serralunga d’Alba, Verduno en Roddi. De specifieke vinificatie die wordt toegepast, levert meesterlijke, fruitige en krachtige Barolo’s op die erg gewild zijn.

Klimaat & Terroir

De wijn van Paolo Scavino is het resultaat van de beste percelen van zeven cru's, namelijk: Vignolo (aangeplant in 1960), Rocche Moriondino (aangeplant in 1970, 1999, 2000), Pernanno (aangeplant in 1968, 1976, 1999, 2001) uit het dorp Castiglione Falletto; Vignane (aangeplant in 1994, 1998), Terlo (aangeplant in 1947, 1960, 1971), Albarella (aangeplant in 1999) uit het dorp Barolo; en San Bernardo (aangeplant in 1946, 1964, 1968) uit het dorp Serralunga d’Alba.

Vinificatie

De oogst gebeurt manueel, normaal gezien in het tweede deel van oktober. Elke 'single vineyard' ondergaat een aparte vinificatie in roestvrijstalen vaten. Na het ontristen en kneuzen vindt een schilinweking plaats die gemiddeld 10-12 dagen duurt. De alcoholische fermentatie, die gemiddeld 20-30 dagen duurt, gebeurt eveneens in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperatuur. Vervolgens ondergaat de wijn een malolactische fermentatie in houten vaten van 225 liter.

Elk deel blijft gescheiden en rijpt in Franse houten vaten gedurende 10 maanden en in grote tonnen gedurende 12 maanden. De meest performante single vineyards worden uiteindelijk geassembleerd. De wijn rijpt vervolgens gedurende een jaar in roestvrijstalen vaten en nog eens 10 maanden in de fles.

Geur & Smaak

Deze Barolo vertegenwoordigt de geschiedenis en traditie om wijn te maken van verschillende single vineyard Barolo's. De diversiteit van de bodems, expositie en hoogte karakteristeren één voor één deze kleine, maar wel belangrijke terroirs. Harmonie en complexiteit met het typische karakter van deze regio.

Andere bekeken ook