Tenuta Sant’Antonio - Amarone della Valpolicella Selezione - 0.75L - 2019
Artikelnummer 110-393
Wijntype
Stil
Land
Streek
Inhoud
750
Alcoholpercentage
15
Druif
Corvina
Allergenen
Bevat sulfiet
Oogstjaar
2019
Wijnkleur
Rood
Bottelaar
Tenuta San Antonio di Castagnedi Massimo, Armando, Tiziano e Paolo Società Agricola - Colognola ai C
Bekijk alles van
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
De beroemdste wijn uit de Valpolicella regio is zonder twijfel de Amarone. Alleen de beste corvina, rondinella en molinara druiven komen in aanmerking voor deze prestigieuze Venetiaan.
De Selezione is een samenstelling van wijn van kalkrijke bodems met 8000 stokken per hectare met een gemiddelde leeftijd van vijftien jaar gemengd met wijn van kleigrond met gemiddeld 25 jaar oude stokken beplant met een dichtheid van 4000 per hectare. Beide gaarden worden milieuvriendelijk gecultiveerd en de opbrengst worden bewust laag gehouden middels korte snoei en groen oogst. Die eerste percelen leveren sterk geconcentreerde en kruidige wijn, de tweede voorziet de Amarone van ronde tannines en rijp fruit.
De oogst wordt in verschillende stadia binnengehaald in een tijdsbestek van 20 dagen: 10 dagen voor het einde van september tot de eerste 10 in oktober. De trossen worden na het plukken voorzichtig te drogen gelegd voor 3 maanden op matten (apassimento) in goed geventileerde schuurtjes op het landgoed. Eind januari worden de druiven geperst en begint de alcoholische gisting die wel 30 dagen kan duren. Vervolgens gaat de wijn 24 maanden op eikenhouten vaten van 350 liter waarna een flesrijping volgt van een half jaar.
De ondoorzichtige robijnrode Amarone heeft een overweldigend parfum van gerijpt fruit, drop, verse groene kruiden en zwarte peper. De tannines zijn zwoel en zoet maar de wijn is toch harmonieus met aangename zuren. Juist die frisheid maakt hem verrukkelijk bij de maaltijd: gerechten met truffel, wild, gevogelte, rood vlees en gerijpte kazen. Geadviseerde schenktemperatuur is 15 tot 17 graden Celsius.
De Selezione is een samenstelling van wijn van kalkrijke bodems met 8000 stokken per hectare met een gemiddelde leeftijd van vijftien jaar gemengd met wijn van kleigrond met gemiddeld 25 jaar oude stokken beplant met een dichtheid van 4000 per hectare. Beide gaarden worden milieuvriendelijk gecultiveerd en de opbrengst worden bewust laag gehouden middels korte snoei en groen oogst. Die eerste percelen leveren sterk geconcentreerde en kruidige wijn, de tweede voorziet de Amarone van ronde tannines en rijp fruit.
De oogst wordt in verschillende stadia binnengehaald in een tijdsbestek van 20 dagen: 10 dagen voor het einde van september tot de eerste 10 in oktober. De trossen worden na het plukken voorzichtig te drogen gelegd voor 3 maanden op matten (apassimento) in goed geventileerde schuurtjes op het landgoed. Eind januari worden de druiven geperst en begint de alcoholische gisting die wel 30 dagen kan duren. Vervolgens gaat de wijn 24 maanden op eikenhouten vaten van 350 liter waarna een flesrijping volgt van een half jaar.
De ondoorzichtige robijnrode Amarone heeft een overweldigend parfum van gerijpt fruit, drop, verse groene kruiden en zwarte peper. De tannines zijn zwoel en zoet maar de wijn is toch harmonieus met aangename zuren. Juist die frisheid maakt hem verrukkelijk bij de maaltijd: gerechten met truffel, wild, gevogelte, rood vlees en gerijpte kazen. Geadviseerde schenktemperatuur is 15 tot 17 graden Celsius.
Andere bekeken ook